Participatie in Hilversum – een stemadvies

Een veelgehoorde klacht in Hilversum is, dat de mensen in Hilversum weinig binding hebben met elkaar. De maatschappij zou los zand zijn. Een weinig vleiende voorstelling. Of het waar is? Ik zeg nee. Nee omdat ik geloof in de kracht van samenwerking.

Daarom kies ik voor het CDA, want het CDA wil de samenleving de ruimte geven, en niet de overheid. Dus niet de verplichting tot participatie die de huidige regering in wil voeren, maar een vrijwillige participatie. Samen zorgen voor elkaar; samen leven in een behulpzame samenleving. Dan is de samenleving echt geen los zand meer.

Op dit moment zijn er in Hilversum mensen die weinig aansluiting hebben bij anderen en hierdoor alleen staan, wat vaak pas een probleem wordt als er ook nog eens sprake is van ziekte of werkloosheid. Ook telt Hilversum relatief veel ouderen die afhankelijk zijn van mantelzorgers die niet altijd beschikbaar zijn. Voor de ouderen en zwakken heeft de gemeente gelukkig veel voorzieningen, maar we kunnen als maatschappij niet van de overheid vragen het alleen op te knappen. Gelukkig zijn er tientallen organisaties en duizenden vrijwilligers actief om hun steentje bij te dragen, maar de nood groeit, en de middelen krimpen.

Het CDA is ervan overtuigd dat het antwoord op deze groeiende nood niet van de gemeente moet komen. Dat is niet zo omdat de gemeente faalt of onvoldoende geld heeft, maar omdat u, samen met uw buurtgenoten prima in staat bent om elkaar te helpen. U en uw buren zijn gewoon veel beter af wanneer mensen uit hun eigen buurt naar elkaar omkijken. Daar kan geen professionele organisatie tegenop.

Wanneer u net als wij vindt dat de overheid best nog wel een stapje terug kan doen, maar gelijktijdig met ons wilt dat het sociale vangnet blijft bestaan, dan verdient Ahmet Yorulmaz uw stem op 19 maart bij de gemeenteraadsverkiezingen. Waarom Ahmet? Omdat Ahmet een bruggenbouwer is, die mensen met elkaar verbindt. Ahmet kan luisteren en kent de weg in de bureaucratie en in de politiek. En het belangrijkste; Ahmet kent de weg in de wijken van Hilversum.

Stem daarom net als ik CDA. Lijst 6, nr 4: Ahmet Yorulmaz

Advertentie

Over Aernoud Olde

Aanjager van lokaal duurzaam denken en doen voor Hilversum en omgeving. Sinds april 2019 ben ik namens de energie-coöperaties in Noord Holland Zuid hun vertegenwoordiger voor de RES; de regionale energie strategie. Derhalve ben ik actief voor de ParticipatieCoalitie NH en lid van de RES-stuurgroep XL voor NHZ. Ik ben te bereiken op 06 - 1250.5498 en via Aernoud.Olde @ gmail.com
Dit bericht werd geplaatst in Blogbijdrages over Hilversum, Over politieke onderwerpen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s