Evaluatie van een jaar duurzaamheidspromotie

De tijd vliegt; inmiddels is het meer dan een jaar geleden dat ik van mijn hobby m’n werk kon maken; ‘promotor van duurzaam denken en doen in Hilversum’. Heerlijk. En gelijktijdig zijn we met Hilversum Verbonden ook nog eens lekker bezig bij het stimuleren van de sociale cohesie. Die onderwerpen kun je ook niet los van elkaar zien. De weg is nog lang, maar de route die we moeten afleggen is nu wel duidelijk, en ik weet zeker dat we er ook gaan komen.

En af en toe ben ik best wel trots op wat er in dat jaar tot stand gekomen is. Lang niet alles wat ik hoopte te bereiken is direct gelukt, maar we maken nu wel meters. Daarbij is het belangrijk geweest dat ik in augustus de hele strategie omgegooid heb. Meentkracht heeft me daarbij de ogen geopend; niet langer proberen om Hilversum-breed te werken, maar in plaats daarvan te streven naar duurzaamheidsgroepen en – initiatieven op wijkniveau. Het gaat niet snel, maar het werkt wel, en met Hilversum Verbonden kunnen we het geheel uitstekend ondersteunen en ook nog eens nieuwe, duurzame initiatieven een flinke steun in de rug geven!

Zo is sinds vorige maand HeiKRACHT ‘airborn’ zoals dat zo mooi heet (wat een geweldige prestatie is van het hele kernteam), terwijl ook het realiseren van een energie-cooperatie in zicht komt. Verder vindt komende week de energiebesparingsavond hier in Oost plaats (samen met m’n fantastische partners bij Hoom en bij de gemeente Hilversum), waarmee Seinkracht eindelijk vorm en inhoud krijgt. Yes! En binnenkort gaan we proberen in andere wijken groepen bij elkaar te brengen; omgeving Kastanjevijver, Bloemenbuurt, Noord, Geuzenbuurt, Kerkelanden, … we gaan het zien.

En wil je weten waar volgens mij de route heengaat? Dat is een lang verhaal, wat ik niet in een paar zinnen kan omschrijven. Daar is een rustig gesprek voor nodig, bel gerust voor een afspraak. Uit de visie en de missie van Hilversum Verbonden valt al wel heel wat op te maken (zie: http://www.hilversumverbonden.nl/over-hilversum-verbonden/) en wanneer je wilt weten wat we in een wijk allemaal voor elkaar zouden kunnen krijgen, kijk dan naar foto Pecha Kucha maart 2015mijn PechaKucha van 19 maart jongstleden: http://www.pechakucha-hilversum.nl/aernoud-olde-2/

groet, Aernoud Olde (06-12.50.54.98)

Advertentie

Over Aernoud Olde

Aanjager van lokaal duurzaam denken en doen voor Hilversum en omgeving. Sinds april 2019 ben ik namens de energie-coöperaties in Noord Holland Zuid hun vertegenwoordiger voor de RES; de regionale energie strategie. Derhalve ben ik actief voor de ParticipatieCoalitie NH en lid van de RES-stuurgroep XL voor NHZ. Ik ben te bereiken op 06 - 1250.5498 en via Aernoud.Olde @ gmail.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemene blogbijdrages, Blogbijdrages over Hilversum, Over Duurzaamheid en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Evaluatie van een jaar duurzaamheidspromotie

  1. Wat een droombaan! En wat een positieve berichten! Geniet van het succes en de weg ernaar toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s