Van Onderop – 29 april 2016

Eerste van een beoogde serie columns voor ‘CDA-Interactief’, online nieuwsbrief van het CDA Hilversum.

Hilversum is een stad in transitie. Niet omdat wij dat willen, maar omdat de wereld verandert. Termen als transitie in het sociaal domein, decentralisaties en participatie samenleving worden veel besproken. Het Hilversum van de toekomst wordt echter niet ontworpen op de tekentafel, maar ontstaat vanuit de kracht van mensen en gemeenschappen. Van Onderop.

Hilversum bruist, de wijken bruisen. Overal zien we nieuwe samenwerkingsverbanden. Een mooi voorbeeld is HeiKracht, waar Bethlehemkerk en buurt samenwerken. Het kan en samenwerking heeft verbluffende resultaten. Al is het maar een dak vol zonnepanelen op de kerk, maar de samenwerking brengt ook sociale samenhang en meer omzien naar elkaar.

Er gebeurd wat dat betreft zoveel in Hilversum. Neem ‘Over ’t Spoor’ waar wijkcentrum De Geus de deuren open heeft gezet en tal van initiatieven hun plekje hebben. Samen ‘the passion’ kijken, samen een modelbouw-spoorbaan onderhouden en tal van andere samenbindende activiteiten. Laatst een zaal vol mensen die luisterden naar de mogelijkheden hun huis te verduurzamen. Het versterkt elkaar en wellicht leidt het tot meer. GeuzenKracht is geboren; burgers die samen de wijk mooier willen maken; duurzamer en socialer.

Welke wijk volgt?

Aernoud Olde – 29 april 2016

Advertentie

Over Aernoud Olde

Aanjager van lokaal duurzaam denken en doen voor Hilversum en omgeving. Sinds april 2019 ben ik namens de energie-coöperaties in Noord Holland Zuid hun vertegenwoordiger voor de RES; de regionale energie strategie. Derhalve ben ik actief voor de ParticipatieCoalitie NH en lid van de RES-stuurgroep XL voor NHZ. Ik ben te bereiken op 06 - 1250.5498 en via Aernoud.Olde @ gmail.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemene blogbijdrages, Blogbijdrages over Hilversum en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s