Van onderop in Hilversum

Het is inmiddels heel wat jaren geleden dat we met Hilversum Verbonden begonnen. Het doel was en is om lokaal de verbindingen te versterken en nieuwe initiatieven van onderop te ondersteunen.

Nu, eind 2017 worden de resultaten steeds zichtbaarder en gaan we het ondersteunen van onderop vanuit energie-coöperatie gestructureerder aanpakken. We gaan per wijk kijken of we de bewoners kunnen verbinden en activeren. Dat kan als verduurzamings-ambassadeur van HilverZon maar nog liever in een samenwerkingsverband naar het voorbeelden van Meentkracht, HeiKRACHT en nu ook Geuzenkracht.

Aangezien al deze 3 voorbeelden volstrekt anders functioneren moge het duidelijk zijnHZ logo def.hoge resolutie dat het aan de betrokken bewoners is om te bepalen of ze zich organiseren en hoe ze zich organiseren. Wij hopen dat hieruit een lappendeken aan buurt-verduurzamingsinitiatieven gaat ontstaan. Vanuit de bijna 300 leden van HilverZon en het aanzienlijke netwerk van Hilversum Verbonden / Duurzaam Hilversum denken Hilversum Verbonden logo nieuw dec 2014we dat we in heel wat wijken mensen bij elkaar kunnen brengen.

Nog veel te doen. Wie helpt?

Advertentie

Over Aernoud Olde

Aanjager van lokaal duurzaam denken en doen voor Hilversum en omgeving. Sinds april 2019 ben ik namens de energie-coöperaties in Noord Holland Zuid hun vertegenwoordiger voor de RES; de regionale energie strategie. Derhalve ben ik actief voor de ParticipatieCoalitie NH en lid van de RES-stuurgroep XL voor NHZ. Ik ben te bereiken op 06 - 1250.5498 en via Aernoud.Olde @ gmail.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemene blogbijdrages, Blogbijdrages over Hilversum en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s