Oliegargen

Vlucht MH17 is uit de lucht geschoten. Pats, BOEM. Meneer Poetin maakt duidelijk waar zijn belangen liggen. En wat doen wij?

Blijven we miljarden overmaken aan de Russische oliegargen zodat we onze huizen kunnen blijven verwarmen deze winter? Blijven we de dodelijke fratsen van Poetin accepteren omdat anders de gaskraan dichtgaat?

Het leger naar de Oekraïne sturen is geen oplossing, we willen geen 3e Wereldoorlog. We kunnen de Russische oliegargen die aan de touwtjes trekken echter vrij eenvoudig treffen waar het echt pijn doet; in de portemonnee.

Wanneer we met z’n allen het gasverbruik met enkele procenten terugbrengen dan hebben we het Russische olie en gas echt niet meer nodig. We hebben hiervoor de technologie en het geld. We hebben alleen het lef nodig om huis voor huis te isoleren, ook bij onze buren. En daarnaast is het een kwestie van investeren in schone energie.

Zeg nee tegen Poetin; koop een extra trui voor de winter, isoleer je huis en investeer zo mogelijk in zonne-energie. Het kan.

Aernoud Olde, 29 juli 2014

Advertentie

Over Aernoud Olde

Aanjager van lokaal duurzaam denken en doen voor Hilversum en omgeving. Sinds april 2019 ben ik namens de energie-coöperaties in Noord Holland Zuid hun vertegenwoordiger voor de RES; de regionale energie strategie. Derhalve ben ik actief voor de ParticipatieCoalitie NH en lid van de RES-stuurgroep XL voor NHZ. Ik ben te bereiken op 06 - 1250.5498 en via Aernoud.Olde @ gmail.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemene blogbijdrages en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s